Målselv og Bardu bygdelag

Målselv og Bardu bygdelag

Laget har i de seneste årene fokusert på det årlig uformelle sommertreffet på Rorbua. Dette hadde sitt utspring på den gang "Kongeterassen" i 1986.

Leder i Målselv og Bardu bygdelag

Cato Nordgård
Blystadringen 8F
2014 BLYSTADLIA
Mobil: 91323478
E-post: canordg@online.no

Det var på de to første treffene man "unnfanget" og formet ideen og innholdet i 50 årsjubileet i 1988, som ble et samspill med 200 års-markeringen for første bosetting i Målselv og samme markering i Bardu i 1991, og ikke minst et samspill med kor, lag og foreninger fra hjemkommunene.

Av begivenhetene kan nevnes åpningen med husflid- og kunstutstilling på Det Norske Teater, tog opp Karl Johan fra Oslo S som endte foran statuen av Wergeland i "Spikersuppa", med allsang og brenning av tjæremile. Antar det var første og siste gang begivenheten med produksjon av tjære har funnet sted i Oslo sentrum. Tjærerøyk og tjærelukt lå som et teppe over sentrum denne ettermiddag. Videre syv busser som kjørte rundt med kor som besøkte alders og sykehjem - herunder Sunnås. Uken ble avsluttet med med festforestilling med 7-800 tilskuere i Oslo konserthus med etterfølgende middag for ca 600 gjester i Sjølystsentert. Ca. to flylaster kom fra Bardufoss.

I tillegg til nevnte Rorbutreff arrangerer laget en årlig høstfest med ymse innhold